ßßß
SKŁADNIKI:podwójna pierś z kurczakabrokuł5 pieczarek250 g makaronu (penne, wstążki, rurki)sos: 2 serki topione, pół szklanki wody, 10 łyżek śmietany kremówki, sól, pieprzgarść startego, żółtego seraolej do smażeniasól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Kurczaka myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę, doprawiamy solą/pieprzem i lekko podsmażamy na patelni. Po minucie do kurczaka dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i smażymy jeszcze 3 minuty. W międzyczasie w dwóch osobnych garnkach gotujemy al dente (na pół twardo) brokuła i makaron.Przygotowujemy sos. Podane składniki umieszczamy w misce i dobrze mieszamy, by nie było grudek.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub olejem, wykładamy na nie ugotowany makaron, na makaron kurczaka z pieczarkami, a na wierzchu brokuła. Całość zalewamy sosem i posypujemy startym serem. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok.15-20 minut. Na końcu ściągamy przykrywkę, by ser się zarumienił. Smacznego!