Kotleciki te to świetna alternatywa dla zwykłych panierowanych kotletów. Możemy otworzyć swoją wyobraźnię i swobodnie dodać do nich inne składniki. Osobiście najbardziej lubię te z pieczarkami i natką pietruszki. Świetnie też smakują z czerwoną papryką lub cebulką, ale wszystko zależy od Waszej inwencji twórczej. Smakują na ciepło jak i na zimno, więc śmiało możemy zabrać je ze sobą do pracy, czy szkoły. Zapraszam :)SKŁADNIKI:- pierś z kurczaka- 2 jajka- 3 łyżki mąki pszennej- 3 łyżki majonezu- 150 g startego sera żółtego- 5 pieczarek- natka pietruszki- sól, pieprz- olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i natkę siekamy na mniejsze kawałki. W misce łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Smacznego!