Dziś ciasto, które znikło szybciutko. Bardzo smaczne i pięknie się prezentuje :)Przepis znaleziony i prawdopodobnie jest Pani Ewy Wachowicz.CIASTO CIEMNE:6 jaj1 szklanka mąki1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaoUbijamy białka z cukrem a następnie dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w temp. 180 stopni 35 minut.Po upieczeniu kroimy na II części na długośćMASA Z ŻÓŁTEK: będziemy dzielić ją na dwie części1/2 szklanki mleka1/2 szklanki cukru5 żółtek30 dag masłaspirytus do smakuMleko i cukier oraz żółtka zagotować i mieszać. Będzie to wyglądać jakby było zważone.Utrzeć masło i zimną masę dodawać.WKŁADKA ORZECHOWA:25 dag orzechów mielonych3/4 szklanki cukru5 białek1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka mąki1 łyżka mąki ziemniaczanejBiałka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier a następnie resztę składników. Pieczemy w temp. 180 stopni około 35 minut.KRÓWKA15-20 dag pokrojonych orzechów1 puszka mleka kondensowanego gotować zanurzoną w wodzie przez 3 godziny na małym ogniu. Albo można kupić gotową krówkę.kolejność ciastaciemnemasa z żółtekwkładka orzechowakrówkaII część ciemnego ciasta+ reszta masy z żółtekDekoracja wiórki czekoladowe.