Wykonanie
Dziś przedstawie Wam mój przed chwilką zjedzony obiadek :)
Naszły mnie smaki na
sałatkę ze
szpinakiem. A wszystko zaczęło się od wyjazdu do
Winnicy MNICH w Chybiu, gdzie wraz ze znajomymi miałyśmy całodzienne ćwiczenia yogi połączone z babskimi ploteczkami i dobrym jedzeniem :))))http://www.winnicamnich.pl/Informacje na temat
Winnicy i
winku znajdziecie tutaj na stronie.
Winko cudne z małą ilością siarki - polecam!!!!Byłam mega zadowolona. Miejsce cudowne, klimatyczne, ludzie naprawdę wspaniali, serdeczni z pozytywną aurą i nastawieniem. To tam po raz pierwszy
jadłam sałatkę ze
szpinakiem. Każdy coś przywoził i jedna z koleżanek zrobiła właśnie taką. Moja dzisiejsza jest troszkę uboższa bo nie miałam kiełek, ale Wy możecie dodać do niej i
kiełki i
oliwki także!!!
Potrzebne będzie:
Szpinak Baby
pomidory koktaliowe
ser feta lub typu
fetaziarna
sezamu,
słonecznika i dyni
oliwa z oliwekocet balsamicznypesto - ja kupiłam gotowe w BiedroncePrzygotowanieMega proste i szybkie.
Szpinak opłukany dajemy do miski. Ja moją robiłam warstwowa, więc i taką wersję Wam podam. Tak więc część
szpinaku do miski na to
pomidorki i pokrojona
feta, trochę
pieprzu i podprażone ziarna, na górę zrobiona mieszanka z pesto
oliwy i
octu. Ilości do mieszanki na 1/2 paczki
szpinaku: 3 łyżeczki pesto, 1 łyżeczka
octu, 4 łyżeczki
oliwy. Oczywiście proporcje możecie zmienić według upodobań
smakowych to jest tylko orientacyjnie :)Życzę smacznego!!!!