Wykonanie
Serowe kulki można przygotować w dosłownie kilka minut, obtaczać je można w orzechach,
kakao,
cynamonie, wiórkach
kokosowych, kolorowych drażetkach itp. Do środka możecie włożyć
orzechy,
daktyle,
czekoladki. Gotowe kulki można położyć na talerzu lub nadziać na wykałaczki i utykać np. w połówce
jabłka.

1 opakowanie
serka Almette -
śmietankowego lub
owocowego2 opakowania
śmietan fixuprodukty do obtaczania mogą to być:
kakao,
cynamon,
wiórki kokosowe, kolorowe draże, cukiernicze wiórki, zmielone
orzechydo środka serowej kulki można dodać:
orzechy,
rodzynki,
suszone owoce,
czekoladki...
Serek należy dokładnie wymieszać z
śmietan fixem. Masa zgęstnieje wystarczająco aby zrobić z niej kulki wielkości małego
orzecha włoskiego. Kulki obtaczać w wybranej panierce, układać na talerzu lub nadziewać na wykałaczki i utykać np. w połówce
jabłka.