Wykonanie
W truflach jest coś wyjątkowego. Właściwie nie wymagają zbyt dużo pracy, ani pieczenia, ale jeśli użyjemy wyobraźni i ulubionych składników, to efekty są zaskakujące! Aksamitna konsystencja, głęboki brązowy kolor, odurzający aromat i smak, który przywołuje na myśl najszczęśliwsze chwile w życiu… I jak tu nie kochać czekolady?Składniki:300 g
gorzkiej czekolady170ml
śmietanki 30%duża łyżka
masłakakao,
wiórki kokosowe,zmielone
orzechy,
cukier puder do obtoczenia

Wykonanie:
Śmietankę razem z
masłem podgrzewamy w rondelku,ale nie zagotowujemy.
Czekoladę drobno siekamy do miseczki,wlewamy do niej podgrzana
śmietanę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Wymieszaj,przestudź i włóż masę do lodówki na 3-4 godziny żeby zastygła.Z masy małą łyżeczką formuj kulki.

Delikatnie obtocz je w
kakao,cukrze pudrze,wiórkach
kokosowych lub zmielonych orzechach laskowych.Następnie wstaw je z powrotem do lodówki na 4 h żeby zastygły.

Smacznego!