Wykonanie

Składniki (ok.12 sztuk) :-szklanka
mąki-1/2 szklanki
cukru brązowego- 4 łyżeczki
przyprawy do piernika-1 łyżeczka
cynamonu-1 łyżka
kakao-2
jajka-5 łyżek
oleju- 1/2 szklanki
mleka-100/150 g
orzechów włoskich (posiekanych)dodatkowo:- powidła/marmolada-300 ml
śmietany 30%-2 łyżki
cukru pudru- czerwony barwnik

W jednej misce mieszamy składniki mokre a w drugiej suche na końcu łączymy razem w dosyć gęstą masę. Wlewamy do papilotek na koniec dodajemy po łyżeczce powideł. Pieczemy ok.25-30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. W
miedzy czasie ubijamy na sztywno
śmietanę z
cukrem i na końcu dodajemy barwnik. Gotowy krem wykładamy na zimne muffiny.SMACZNEGO !