Składniki:1/4 szklanki jogurtu naturalnego1 jajko1 1/2 szklanki mąki + 100 g2 łyżki cukru90 g masłaszczypta soli5 g suchych drożdżysok z 1 cytryny50 g cukru waniliowegook. 3/4 szklanki dżemu truskawkowego1 1/2 szklanki mąki przesiej,dodaj drożdże i wymieszaj. Dodaj jajko,jogurt naturalny,cukier,sól,sok z cytryny i 30 g masła. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto.Ciasto przykryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 1/2 godziny.Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieć i rozwałkuj na ok. 4-5 mm i posmaruj dżemem.Ciasto zwiń w roladę a następnie pokrój w plastry.Kawałki ciasta ułóż w nasmarowanej masłem i posypanej mąką formie. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut.Pozostałe masło rozpuść i ostudź. Dodaj 100 g mąki i cukier waniliowy.Zagnieć kruszonkę i posyp nią ciasto.Ciasto piecz w temp. 180 C przez ok. 30 minut.