Wykonanie
Składniki1 opakowanie
ciasta francuskiego250 g
szpinakukilka plastrów
suszonych pomidorów1/2
sera feta2 ząbki
czosnkułyżeczka
soku z cytrynyśmietanka 30%2
jajkaoliwasól,
pieprz,
oreganoPrzygotowanieNagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni CPodsmaż posiekany
czosnek na
oliwie, dodaj
szpinak,
sok z cytryny, przypraw
solą,
pieprzem i duś do czasu, aż
szpinak się skurczy.Roztrzep w szklance
śmietanę i
jajkoDo miski włóż pokruszoną
fetę, pokrojone
suszone pomidory, dodaj
przyprawy i wymieszaj.Wyłóż formę do tarty
ciastem francuskim, zrób kilka małych dziurek np wykałaczką.Na cisto wyłóż nadzienie i polej sosem jajeczny.Wstaw do piekarnika na około 20-25 minut.