ßßß
Potrzebujemy:100 g masła1 łyżka masła orzechowego2 szklanki płatków owsianych80 g cukru brązowego (1/2 szklanki)1 łyżka miodugarść suszonej żurawinygarść rodzynekgarść nasion goji40 g nasion słonecznika1/2 łyżeczki cynamonuMasło wraz z masłem orzechowym rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier trzcinowy i dokładnie mieszamy.Dodajemy płatki owsiane i wszystkie bakalie, mieszamy. Dodajemy miód i cynamon i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C.Masę do batoników przekładamy do naczynia żaroodpornego (ok. 20x20 cm) wyłożonego papierem do pieczenia. Dociskamy łyżką.Pieczemy w 160 stopniach C przez 30 minut.Po wyjęciu z piekarnika schładzamy przez 5 minut i kroimy. Batoniki będą bardzo miękkie, nie przejmujemy się tym. Stwardnieją po porządnym chłodzeniu.Wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.Gotowe, smacznego!