ßßß
Składniki:(na 9 do 10 batonów)5 łyżek błyskawicznych płatków owsianych3 łyżki płatków błyskawicznych gryczanych3 łyżki płatków pszennych2 łyżki rodzynek2 łyżki żurawiny suszonej4 łyżki masła4 łyżki miodu
Wykonanie:Do przygotowanej wcześniej miski wsypujemy kolejno wszystkie rodzaje płatków wymienionych w składnikach.Do nich dorzucamy przekrojone na pół rodzynki,oraz posiekaną w paski żurawinę.W rondelku topimy masło i dolewamy do masy.Następnie podgrzewamy miód,dodajemy do płatków,całość mieszamy, aby składniki zostały pokryte masłem i miodem.Przekładamy masę na blachę (24x30) wyłożoną papierem do pieczenia, ugniatamy i rozsmarowujemy naokoło1cm grubości. u mnie wyszło3/4 blachy.Wstawiamy do nagrzanego do180*C piekarnikaizapiekamyokoło20minut - do zarumienienia się powierzchni.Kroimy nadając kształt batonów masę musli,pamiętajmy aby była ciepła jeszcze, wtedy batony nie będą się podczas krojenia kruszyły.Przepis dodaję do Akcji :Zainspirowana produktem: