ßßß Cookit - przepis na Likier orzechowy

Likier orzechowy

Wykonanie

« Powrót  
Likier orzechowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
orzech zielony 30 gramów
spirytus 0.5 litrów
wanilia według uznania
cukier według uznania
Cynamon według uznania
woda według uznania
Wykonanie:
Orzechy przepołowić, włożyć do spirytusu z dodatkiem cynamonu i wanilii, i na 6 tygodni odstawić w chłodne miejsce. Zagotować wodę z cukrem (ok.1 I wody, 500 g cukru), odczekać, aż przestygnie i dodać do nalewki spirytusowej. Po tygodniu dwa razy odfiltrować i przelać do butelek.
Alkohole
Kuchnia Węgierska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1397/Likier-orzechowy