Wykonanie
« Powrót  
Likier orzechowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
orzech zielony 30 gramów
spirytus 0.5 litrów
wanilia według uznania
cukier według uznania
Cynamon według uznania
woda według uznaniaWykonanie:
Orzechy przepołowić, włożyć do
spirytusu z dodatkiem
cynamonu i
wanilii, i na 6 tygodni odstawić w chłodne miejsce. Zagotować
wodę z
cukrem (ok.1 I
wody, 500 g
cukru), odczekać, aż przestygnie i dodać do
nalewki spirytusowej. Po tygodniu dwa
razy odfiltrować i przelać do butelek.
AlkoholeKuchnia WęgierskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: