ßßß
            
        
Składniki:3 szklanki mąki1 szklanka cukru pudru4 jajka1/2 szklanki oleju roślinnego2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki kakaookoło 150 g wydrylowanych wiśni (mrożonych lub świeżych)Wymieszałam mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, jajka i olej. Gdy ciasto było już porządnie wyrobione podzieliłam je na pół i do jednej części dodałam kakao.Formy do muffinek wyłożyłam papilotkami. Wyszło mi 12 jasnych i 12 ciemnych. Na wierzchu każdej babeczki ułożyłam po 3 wiśnie.Piekłam w temperaturze 180° C przez 30 minut.Kakaowe nieco gorzej mi wyrosły, albowiem dodałam nieco za dużo kakao. Przepis zawiera już odpowiednią ilośćPrzepis ten wcale nie oznacza, że już zrezygnowałam ze swojej diety obfitującej w owoce i warzywa – już jutro przepis na kolejną sałatkę.