Do tego ciasta wykorzystujemy małe jabłka z syropu lub surowe (ok. 30 szt. małych jabłuszek).Na ciasto:-niepełne dwie szklanki mąki-szklanka cukru pudru-6 jajek-6 łyżek oleju-łyżeczka proszku do pieczenia-1 łyżka kakao-aromat śmietankowySurowe jabłka wydrążamy lub wykorzystujemy jabłka z syropu.Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier puder, miksujemy.Dodajemy żółtka.Następnie wlewamy olej i aromat a na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.Mieszamy masę, 2/3 wlewamy na blaszkę z papierem do pieczenia a do reszty ciastadodajemy łyżkę kakao.Wylewamy ciemne ciasto na jasne, tworząc nieregularną kompozycję.Układamy poziomo jabłka, lekko je dociskając do dna blaszki i wstawiamy do piekarnika na 40 minut w temp.160 st. C.Ciasto jet gotowe i zabawnie wygląda.Smacznego!