Wykonanie
Wyśmienita przekąska w sam raz na pochmurne, leniwe, sobotniepopołudnie. Wnętrze
sera po upieczeniuprzypomina fondue. Można zanurzyć w nim kawałek świeżego
pieczywa i rozkoszować się do woli.4 krążki
sera camembert, ząbek
czosnku,puszka fig w zalewie,
gałka muszkatołowa,8-10 łyżek golden
syrupu,
natka pietruszkido dekoracji.
Ser położyłam na natłuszczonej blaszce.
Czosnek pokroiłam w cienkie słupki,powbijałam w krążki, posypałam świeżostartą
gałką muszkatołową i
skropiłam złotym
syrupem. Wstawiłam do piekarnikarozgrzanego do 195°C, zapiekałam 15 minut.Gorący
camembert ostrożnie przełożyłam na półmiski. Przybrałam
figami i
natką, polałam
syropem.Bardzo smacznie polecam :)