Wykonanie
Na szybki obiad lub sycące śniadanie sprawdzi się na pewno upieczony z
czosnkiem, półpłynny, gorący
ser podany z ulubionym gatunkiem
chleba lub
bagietką. Taka francusko-wiejska wariacja komponuje się z czerwonym,
wytrawnym winem. Ja podałam dzisiaj
ser z
sałatą polaną
winegretem a do tego jeszcze
szynka parmeńska. Po takim posiłku zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że proste jedzenie jest jednak najsmaczniejsze.

Składniki:
ser camembert (duży krążek lub 2 standardowe na 2 osoby - polecam French
Camembert lub La Duchesse
Camembert z Netto)4 ząbki
czosnku
Przygotowanie:
Ser odwinąć z papierka i przełożyć do drewnianego koszyczka, w którym go kupiliśmy lub do uformowanego koszyczka z folii aluminiowej. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Czosnek obrać i ząbki pokroić wzdłuż na "zapałki". Ponakłuwać
ser czosnkiem i wstawić do pieca na 15 minut. Gorącym
serem smarować
chleb.


Delektujcie się!