Wykonanie
Odkąd zobaczyłam ten przepis w starym wydaniu czasopisma"A tavola" wiedziałam, że z pewnością sporządzę tęprzekąskę.
Ser, który wykorzystałam byłbardzo dojrzały. Intensywnyzapach dodawał szlachetnościa miękkie i aksamitne wnętrzewypłynęło od razu po
kontakcie z nożem. W oryginalnym przepisieużyte zostały
zielone szparagi,co wpłynęło pozytywnie na walory wizualne dania.Płynny
syrop ziołowy (można zastąpić go
syropem z agawy lub
miodem)dodaje delikatnej
słodyczy.Całość komponuje się harmonijnie i niezwykle zachęcająco.Składniki:3-4
szparagi, krążek
sera Camembert de Pays 250 g, pół
papryczki peperoni,2-3 plasterki
polędwicy łososiowej,
natka pietruszki, 3 łyżki
syropu ziołowego.
Ser wyjęłam z lodówki pół godziny przed planowanym posiłkiem.
Szparagi obrałam, pokroiłam, wrzuciłam do wrzącej, lekko osolonej
wody na 4 minuty. Na półmisku delikatnie umieściłam
ser, udekorowałampozostałymi składnikami.Bardzo smacznie polecam szczególnie z lampką białego,
półwytrawnego wina :)