ßßß
Składniki:1 ser camembert na każdą osobę1 krótka bagietka na każdą osobę (bułkę można ponakrywać, w nacięcia włożyć masło czosnkowe, a następnie zapiec przez kilka minut w piekarniku)czosnek, tymianek, pieprz
Wykonanie:Włącz piekarnik i nagrzej do 180C.Ser odpakuj i ponacinaj ser z wierzchu w kartkę.Pokrojony w słupki ząbek czosnku powtykaj w nacięcia.Posyp tymiankiem i pieprzem.Ser zawiń w folię aluminiową, ściskając jej końce ku górze (tzw. paczuszki). Zostaw przerwę lub nakłuj folię tak, aby para mogła ujść.Zapiekaj około 20 minPo wyjęciu z piekarnika ser odwiń z folii i zostaw na 2 min, aby mógł "odpocząć".Podawaj z bagietką.
Bardzo mi przykro, ale wszystkie zdjęcia przedstawiają ser przed zapiekaniem. Nie zdążyłam zrobić zdjęć "po", gdyż został uprowadzony przez porywacza i pożarty :)