ßßß
Miękki, puszysty, delikatnychleb z czarną czekoladą gościu nas od czasu do czasu.To fantastyczny sposób napodwieczorek, lekkie śniadaniea nawet deser. Posmarowanykremem czekoladowym,orzechowym bądź konfiturąwiśniową smakuje wybornie.Doskonale komponuje się z serkiem śmietankowym.Lubimy go też w formie smażonej.Gdy nieco obeschnie moczę kromki w mleku i smażę na maśle. Gorące wystarczy polać miodem lubsyropem klonowym i rozkoszować się wspaniałym posiłkiem.275 ml wody, 530 g mąki pszennej, 65 g masła, 85 g mleka w proszku,2 łyżeczki soli, 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki drożdży, 60 g gorzkiej czekolady.Do formy do pieczenia wlałam wodę, dodałam bardzo miękkie masło,sól, cukier i mleko w proszku. Wsypałam mąkę i drożdże.Gdy automat zasygnalizował dodanie pozostałych składników wsypałamczekoladę, którą wcześniej starłam na tarce.W przypadku tego chleba zawsze wybieram średni stopień zarumienieniaskórki. Kiedyś ustawiłam na mocny i żałowałam, gdyż skórka zrobiła sięgorzka, niesmaczna i brzydka.Waga: około kilograma chleba.Program: zwykły lub bułka/słodki.Bardzo smacznie polecam :)