Wykonanie
Valbon Rouge to oryginalny
ser miękki wytwarzany wgtradycyjnej francuskiej receptury.Ten wykwintny specjało wyjątkowym zapachu i urzekającym smaku należyJego specyficzna woń wzmaga sięwraz z upływem czasu i możewydawać się nieprzyjemna,jednak to właśnie ona świadczyo najwyższej jakości
sera.Im zapach ostrzejszy, tymwyrazistszy smak kremowego wnętrza i aksamitnej czerwonej skórki".Cytowany fragment pochodzi z opakowania
sera. Doskonale oddajejego charakter i wyjątkowy smak.
Ostrym nożem pokroiłam
ser Valbon Rouge na cztery częścia te z kolei przekroiłam w poprzek. Przełożyłam plastrami wędzonego
łososia, poukładałam na półmiskach.Do każdej porcji
sera dodałam jedną
figę marynowaną w
koniaku i listek
bazylii. Dla uzyskania większej wykwintności dodałamkilkanaście sztuk
krewetek koktajlowych zamoczonych wcześniej w
soku z limonki. Całość posypałam
natką pietruszki i pestkami
granatu.Wspaniała, pełna smaku przekąska znikała błyskawiczniewprawiając w stan radosnej euforii wszystkich biesiadujących.Bardzo smacznie polecam :)