Wykonanie
Białe kiełbaski z
serem i
boczkiem są smaczną oraz szybką przekąską.Jak na razie
biała kiełbasa wygrywa z innymi
kiełbaskami zapiekanymi,ponieważ jest delikatna,krucha i świetnie nadaje się do zapiekania.Rewelacyjna przekąska imprezowa,polecam.
SKŁADNIKI:300 g małych białych kiełbasek100 g cieniutkich plastrów
boczku parzonego100 g
sera w plastrach,goudywykałaczkidowolny ostry
sos pomidorowyPRZYGOTOWANIE :
Boczek,wyjmujemy z opakowania,kroimy go na dwie równe połowy i rozkładamy każdy plaster osobno.
Kiełbaski owijamy kawałkiem
sera,następnie
boczkiem i wbijamy w nie wykałaczkę.Gdy
kiełbaski są już gotowe zapiekamy je w piekarniku na blaszce lub talerzu żaroodpornym.Pieczemy w temperaturze 170*C,przez około 10 minut,aż ładnie sięzarumienią.Podajemy gorące z
ostrym sosem pomidorowym.Smacznego!