ßßß Cookit - przepis na Najsmaczniejsze serce

Najsmaczniejsze serce

nazwa

Składniki

Wykonanie

Kiedy słyszę "ser" uśmiecham się
szeroko. Zawsze chętnie, ze smakiem, z radością i apetytem.
Proponuję dziś wyborną przekąskę z serem Neufchâtel w roli głównej.
Podpuszczkowy, z cudownym
porostem białej pleśni,
powstaje na bazie świeżego mleka.
Jest miękki, delikatny i aksamitny.
Zawiera tylko 24% tłuszczu.
Oczarował mnie całkowicie.
Cztery godziny przed planowanym
posiłkiem wyjęłam ser z lodówki.
Aksamitne serca ułożyłam na półmiskach. Podałam z figą marynowaną w koniaku oraz z figową konfiturą.
Do pełni kompozycji dodałam kilka listków sałaty i pestki granatu.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2011/10/najsmaczniejsze-serce.html