Wykonanie
Po bardzo długiej przerwie, znów udało mi się coś zrobić i napisać o tym. Czasami mimo, że coś upiekę to brakuje mi czasu, żeby zrobić zdjęcia i napisać o tym. Strasznie żałuję, że tyle całkiem ładnych pyszności nigdy nie zostanie uwiecznionych na zdjęciu. Ale wróćmy do przepisu.Tym razem to Oreo cupcakes, pyszne babeczki pieczone na samych białkach, które podobno wyglądają jak ze sklepu. Dobrze, że przynajmniej smakują o niebo lepiej. Jestem pewna, że jeżeli je zrobicie (a są bardzo proste) to Wasi znajomi będą pod bardzo dużym wrażeniem:)
Polecam użyć do tego przepisu miarek.
Przepis na krem:-300 g kremowego
serka typu Philadelphia-300 ml
śmietany kremówki-1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii-200 ml
cukru pudru-12
ciasteczek przeciętych na pół
ostrym nożem
Śmietanę ubić. W drugiej misce wymieszać
serek, ekstrakt i
cukier puder. Dodać
śmietanę i wymieszać delikatnie. Jeżeli masa jest zbyt płynna nalezy wstawić na na chwilę do lodówki. Następnie wyciskac na babeczki, posypać resztą pokruszonych
ciasteczek i wcisnąć w krem połówkę oreo.Smacznego:)Źródło inspiracji