Wykonanie
Wróciłam do domu :)Trudno ubrać w słowa emocje,które mi towarzyszą.Jestem ogromnie szczęśliwa,że
mogę już być w miejscu, w którym czuję sięcałkowicie bezpieczna,spokojna, swobodna, kochana.Z pewnością w kolejnychpostach
będę powracaćdo mego pobytu w UCK -dziś nie mam na to ochoty...Podzielę się natomiast smakowitym daniem,które przygotowałamku radości własnej, domowników i gości :)30 dag
wędzonego boczku pokroiłam w plastry i smażyłam na patelni, aż zrobił się chrupiący.Gotowy
boczek przełożyłam na talerz a na tej samej patelnizasmażyłam 4 duże
pieczarki pokrojone w cienkie cząstki.Gdy wyparowała z nich
woda dodałam
oliwę, posiekaną białą
cebulę i
kiełbasę podwawelską pokrojoną w plasterki.Na końcu dołożyłam 30 dag
kiszonej kapusty.Chwilę smażyłam po czym połączyłam z
boczkiem.
Doprawiłam
białym pieprzem i nasionami
kolendry - ziarnawcześniej rozdrobniłam w moździerzu.Wlałam dwie łyżki
octubalsamicznego.Opakowanie ozdobnego
makaronu "łazanki"ugotowałam al dente w osolonym wrzątku z dodatkiemłyżki
oliwy.
Makaron odcedziłam i szybkopołączyłam ze składnikami z patelni.Całość dokładnie wymieszałam, cały czas podgrzewając.Porcje ozdobiłam
sałatą, cząstkami
pomidora i
natką pietruszki.Bardzo smacznie polecam :)Dobrej nocy.