Wykonanie
W garnuszku zagotowałampółtorej szklanki
mleczka kokosowego.Pół
melona wydrążyłam, miąższpokroiłam w kostkę.
Cukinię zieloną razem ze skórką,także w kostkę.Dodałam do ciepłego
mleka i gotowałamkilka minut na małym ogniu.Następnie dokładnie zmiksowałam całość.Powstała gęsta, gładka masao łagodnym smaku.Wlałam do niej dwie wazowe łyżki
wywaru rybno - warzywnego,sok z połowy
pomarańczy,skórkę startą z jednej
cytryny,łyżeczkę
octu jabłkowego i
czerwony pieprz.Do gorącej zupy dodałam kilka paluszków
krabowych.Udekorowałam świeżą
bazylią, kulkami
melona i świeżymi
owocami.Zupa była doskonała... :)Byłaby jeszcze lepsza, gdybym nie zepsuła jej beznadziejną chemią,zawartą w nie wiadomo czym, co w żadnym razie nie przypomina smaku
kraba :/Kupiłam te "paluszki" po raz pierwszy i już nigdy nie popełnię takiego błędu.Gumowata, całkowicie pozbawiona smaku konsystencja.Nawet zapachem nie podobna do tego, czym rzekomo się nazywa.Bezwzględnie odradzam ten produkt.Zupę polecam, z większą ilością wydrążonych kulek, lub kostek
melonowych,albo z delikatnie zasmażonymi grzankami.