ßßß
Kilkanaście dużych,suszonych brzoskwiń,zalałam wrzącą wodą i moczyłam dwie godziny.Przygotowałam farsz:mielone mięso wołowo-wieprzowe,dwa jajka, pęczek natki,pęczek kolendry, kilka listków mięty,5 łyżek ugotowanego ryżu,dwie łyżki sosu worcestershire,czerwony pieprz,odrobina soli i łyżka śliwkowych powideł.Dokładnie wyrobiłam mięso.Morele osuszyłam, w każdej zrobiłam kieszonkę i wypełniłam mięsnym farszem.Pakuneczki ułożyłam na głębokiej patelni, zalałam wodą, w której moczyły się brzoskwinie, doprawiłam połową kostki rosołowej i łyżką cynamonu.Na bardzo małym ogniu, pod przykryciem dusiłam około 30 minut.Fantastyczna przekąska. Można ją serwować na ciepło i na zimno.Polecam :)