ßßß
Pierwszy raz byłam na warsztatach w SmArt Studio, szczerze mówiąc, nie wiedziałam nawet o jego istnieniu. Szukałam go niepewnie z mapą w reku, idąc wzdłuż ulicy Hożej, następnie kierując się tablicami na ścianach i się udało – trafiłam. Od razu rzucił mi się w oczy industrialny charakter wnętrza, studio jest jasne, przestronne i bardzo schludne. Wewnątrz byli już chyba wszyscy zaproszeni blogerzy i przedstawiciele mediów, no i sama Sylwia!
Na stołach czekały już przygotowane składniki, ze szczególnym uwzględnieniem organizatora, co absolutnie mi nie przeszkadzało bo lubię tą markę:)
Szybko zostałam przedstawiona wszystkim przez Panią Julitę Strzałkowską z Wrzącej Kuchni i po krótkim wstępie zabraliśmy się do dzieła.Tematem przewodnim warsztatów była, jak można się domyśleć, kuchnia fit. Przygotowywaliśmy wszystkie potrawy z autorskich przepisów Sylwii. Ja zabrałam się do wykonania avocado pudding – czyli taki schłodzony shakePrzepis nie jest zbyt skomplikowany:Składniki na 1 litr:3 avocado300 ml mleka sojowego lub mleka z nerkowców3 obrane i zamrożone bananykilka listków świeżej miętynasiona konopi lub nasiona Chia1 małe posiekane chilliSposób przygotowania:Avocado, mleko, banany i miętę zmiksować w blenderze.Rozlać do szklanek i posypać nasionami.
Był na tyle smaczny, że nie doczekał do głównej biesiady:)Reszta uczestników tworzyła resztę fit potraw, oczywiście przy aktywnej pomocy Sylwii.
Następnie wszyscy zasiedliśmy do suto zastawionego stołu.
Na koniec okazało się, że Sylwia dzień wcześniej miała urodziny, więc na stół wjechał tort – trochę już mniej fitPo odśpiewaniu „sto lat” dostaliśmy po solidnym kawałku wraz z kieliszkiem szampana.
Podsumowując, warsztaty były bardzo udane. Poznałam wiele fascynujących osób, ale to Sylwia zdecydowanie była gwiazdą spotkania. Żywiołowa, kobieta z pasją. Mogłabym słuchać jej godzinami!Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie.
Share the post "Warsztaty z Fit Ό Easy, Sylwią Wiesenberg i jej przepis na avocado pudding"


