Wykonanie
Share the post "Puree z
kalafiora z
jarmużem / Cauliflower kale puree"Dziś przedstawiam kolejny pomysł pomysł na znakomity zamiennik do dań głównych z moim ostatnim odkryciem –
jarmużem. Lekkie i bardzo zdrowe puree z
kalafiora z
parmezanem i
śmietanką, z dodatkiem podsmażonego z
czosnkiem jarmużu. Danie szybkie, łatwe i z mnóstwem witamin, pasuje do każdego dania głównego. Polecam!Scroll down for English

(4 porcje)Składniki:1 duży
kalafior, posiekany na małe różyczki2 duże garści
jarmużu, bez twardych łodyg, drobno posiekanego1 ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskę
sól i
pieprz3 łyżki
śmietanki 36%2 łyżki startego
parmezanuPrzygotowanie:Umieść
kalafior w dużym garnku, zalej
wodą tak by był nią przykryty, doprowadź do wrzenia pod przykryciem i gotuj do miękkości, ok 15 minut.Na dużej patelni rozgrzej łyżkę
oleju, wrzuć
jarmuż wraz z
czosnkiem i 1/4 łyżeczki
soli i podsmaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Gdy
jarmuż zmięknie, zdejmij patelnię z ognia.Ugotowany
kalafior zmiksuj blenderem na gładkie puree.Dodaj do puree
jarmuż,
parmezan i
śmietankę i dokładnie wymieszaj. Dopraw
solą i
pieprzem i podawaj.Smacznego!

English versionCauliflower kale puree(4 servings)Ingredients:1 large head of cauliflower, chopped2 big handfuls kale, without ribs, chopped1 clove garlic, mincedsalt and pepper3 tbsp double cream2 tbsp grated
parmesan cheesePreparation:In a large pot, bring the cauliflower to a boil and cook until it is
very soft, about 15 minutes.Heat a large pan with 1 tbsp of oil and saute the chopped kale, garlic, and 1/4 teaspoon salt on medium high heat for 2-3 minutes. Once the kale has wilted remove it from the heat.Puree the cauliflower using hand blender until it is smooth.Add kale mixture, cream and
parmesan cheese to the cauliflower puree and stir together. Season with salt and pepper and
serve.Enjoy!

Share the post "Puree z
kalafiora z
jarmużem / Cauliflower kale puree"



