ßßß
Scroll down for recipe in English(2 porcje)Składniki:4 jajka1/2 cukinii, pokrojonej w cienkie plasterkiduża garść oczyszczonych kurek, większe przekrojone na połówki50 g kiełbasy pokrojonej w cienkie plasterki1 mała cebula, drobno posiekana50 g startej mozzarelli1 łyżka masła1/3 szklanki mleka lub śmietankipieprz, sólPrzygotowanie:W średniej miseczce roztrzep jajka z mlekiem lub śmietanką.Na średniej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło, wrzuć kiełbasę, cebulę i podsmaż przez 2-3 minuty. Następnie dodaj cukinię wraz z kurkami i smaż aż zmiękną.Zmniejsz ogień do bardzo małego, wlej mieszankę jajeczną, smaż aż się zetną i wmieszaj mozzarellę.Dopraw solą i pieprzem i podawaj z chrupiącymi tostami.Smacznego!
English versionScrambled eggs with zucchini and chanterelles(2 servings)Ingredients:4 eggs1/2 zucchini, cut into thin sliceslarge handful of chanterelles, large cut in half50 grams of sausage, cut into thin slices1 small onion, finely diced50 g of grated mozzarella1 tablespoon butter1/3 cup milk or creampepper, saltPreparation:In a medium bowl, whisk eggs with milk or cream.Place the butter in the medium pan over medium heat, add sausage, onions and cook for 2-3 minutes. Then, add the zucchini with mushrooms and cook until softened.Reduce the heat to low, add the egg mixture, cook until they are scrambled to your liking, next stir in the mozzarella.Season with salt and pepper and serve with toasts.Enjoy!
Share the post "Jajecznica z cukinią i kurkami / Scrambled eggs with zucchini and chanterelles"


