Wykonanie
Share the post "
Czerwona kapusta smażona z
miodem i pomarańczami/Honey and orange sauteed red cabbage"Dziś przedstawiam przepis na bardzo przyjemny dodatek do dania głównego.
Czerwona kapusta duszona z
miodem i
sokiem pomarańczowym, idealny dodatek w szczególności do
mięs. Pomysł i przepis pochodzi z kuchni Lidla .Scroll down for recipe in English(4 porcje)Składniki:1/2 główki
czerwonej kapusty, posiekana2 1/2 szklanki
soku pomarańczowego3 łyżki
miodu5 łyżek
białego octu winnegoolej rzepakowysól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:Rozgrzej łyżkę
oleju na dużej i głębokiej patelni i włóż posiekaną
kapustę. Dodaj 1 szklankę
soku pomarańczowego, 2 łyżki
miodu i 2 łyżki
octu białego. Dopraw
solą i
pieprzem.Gotuj
kapustę bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, przez około ok. 1,5 godz, do miękkości.Jeżeli
kapusta stanie się zbyt sucha, wlewaj po 1/2 szklanki soku. Pod koniec gotowania dopraw odrobiną
soli i
pieprzu i dodatkową 1 łyżką
miodu.Smacznego!

English versionHoney and orange sauteed red cabbage(4 servings)Ingredients:1/2 red cabbage, cored, shredded2 1/2 cups of orange juice3 tablespoons honey5 tablespoons white
wine vinegarcanola oilsalt and pepper to tastePreparation:Heat a tablespoon of oil in a large, deep pan and put the chopped cabbage. Add 1 cup of orange juice, 2 tablespoons honey and 2 tablespoons of white vinegar. Season with salt and pepper ans stir.Cook, uncovered, for 1 , 5 hour or until just tender.If liquid has evaporated and cabbage becomes too dry, keep adding orange juice (1/2 cup at the
time). At the of cooking, season with a little salt and pepper and 1 tablespoon of honey.
Serve.Enjoy!

Share the post "
Czerwona kapusta smażona z
miodem i pomarańczami/Honey and orange sauteed red cabbage"



