Wykonanie
Jak widzicie nie mam czasu na gotowanie, ale
szykowałam ostatnio taką oto surówkę, a że cyknęłam jej zdjęcia to proszę bardzo. Podawajcie do obiadu! Polecam bo jest pyszna.Składniki:mała
czerwona kapusta2
jabłkasólpieprzcebulkadowolny
olej (u mnie
olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia)Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy na tarce (ja mam taką drewnianą strasznie starą specjalnie do
kapusty lub drobno kroimy, następnie dodajemy tarte
jabłko pokrojoną w kostkę
cebulkę doprawiamy
solą i
pieprzem następnie dodajemy trochę
oleju (u mnie rzepakowy z pierwszego tłoczenia zakuiony w Gzeli). Całość mieszamy i odstawiamy na 10 minut do przegryzienia. Na zdjęciu poniżej nasze (moje i mojego
męża) obiady
kasza jaglana z warzywami i mielonym
mięsem z udźca
indyka i to samo
mięso z
brązowym ryżem do tego w/w surówka.
Smacznego