Wykonanie
10 kwietnia 2014Składniki:2
jajka3
parówki delikatesowe1/2
cebuli1 łyżeczka
mąkisól ,
pieprz1 łyżeczka
masłaDodatkowo:1
ogórek konserwowy1/2
pomidoraketchup
Przygotowanie:
Parówki kroimy w plasterki ,
cebulę w małą kostkę smażymy na rozgrzanym
maśle.
Białka oddzielamy od
żółtek dodajemy szczyptę
soli- ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka ucieramy z
solą i
pieprzem , łączymy z
białkami dodajemy
mąkę -delikatnie mieszamy.Do masy jajecznej przekładamy zawartość patelni łączymy .Smażymy na złoty kolor z obu stron. Omlet podajemy pokrojony w kawałki lub w całości , polany
ketchupem oraz posypany pokrojonym w małą kostkę
pomidorem i
ogórkiem.SmacznegoPost navigation←
Sałatka sprawdzi się idealnie do dań z grilla, obiadu lub po prostu jako samodzielny lekki posiłek.Zapraszam:)Tego połączenia po prostu trzeba spróbować ,jest wyśmienite.Sos idealnie komponuje się z
mięsem,jestem pewna że do drobiu także by pasował.Zapraszam :) →