Wykonanie
Jajecznica z rana to jedno z najbardziej wartościowych i odżywczych rodzajów śniadania. A jajecznica z dodatkiem
pomidora i szczypiorku? Bomba witamin, pierwiastków i
białka. Nic, tylko zajadać!

Czas przygotowania: 15 minutIlość porcji : 3

Składniki:4
jajkaKilka
pomidorków koktajlowych (około 10)2
parówki z
indykaCebulaSzczypiorekNieco
masłaSól,
pieprzNa patelni rozpuszczamy nieco
masła. Kroimy
cebulę w piórka i podsmażamy chwilę na
maśle. W tym czasie
pomidorki rozkrajamy na cztery kawałki,
szczypiorek siekamy, a
parówki kroimy w kostkę. Do
cebuli dodajemy
parówkę, czekamy aż się zarumieni i wrzucamy
pomidorki. Smażymy krótką chwilę by
pomidorki się nie rozpadły. Zmniejszamy ogień i dodajemy
jajka. Doprawiamy
solą i
pieprzem, dorzucamy
szczypiorek. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Czekamy aż
jajka się zetną w zależności od upodobań, słabiej lub mocniej. Podajemy na ciepło z grzankami.