ßßß
 
            
         Czas przygotowania około: 15 minutIlość porcji: 2Składniki:2 parówki4 jajka1 papryka1 cebula ze szczypiorkiemSól, pieprzNieco masłaNajpierw obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Podobnie postępujemy z parówką. Paprykę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w plastry. Plastry muszą być dość grube i mniej więcej równej wysokości na całym przekroju. Jeśli zostały nam w środku plastrów jakieś pozostałości z wnętrza papryki to usuwamy je nożem. W misce mieszamy cebulę, parówki i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło. Układamy na niej papryki i lekko dociskamy, by przylegały do patelni. Powoli wlewamy do nich przygotowaną masę. Tutaj może pojawić się trudność , gdyż jeśli mamy krzywe plastry to może nam nieco wycięć dołem. Kluczem jest dobrze rozgrzana patelnia i cierpliwość przy nalewaniu. Czekając aż się zetnie kroimy szczypiorek. Przekładamy jajka delikatnie łopatką na drugą stronę. Chwilę jeszcze smażymy. Nakładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Gotowe :)
Czas przygotowania około: 15 minutIlość porcji: 2Składniki:2 parówki4 jajka1 papryka1 cebula ze szczypiorkiemSól, pieprzNieco masłaNajpierw obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Podobnie postępujemy z parówką. Paprykę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w plastry. Plastry muszą być dość grube i mniej więcej równej wysokości na całym przekroju. Jeśli zostały nam w środku plastrów jakieś pozostałości z wnętrza papryki to usuwamy je nożem. W misce mieszamy cebulę, parówki i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło. Układamy na niej papryki i lekko dociskamy, by przylegały do patelni. Powoli wlewamy do nich przygotowaną masę. Tutaj może pojawić się trudność , gdyż jeśli mamy krzywe plastry to może nam nieco wycięć dołem. Kluczem jest dobrze rozgrzana patelnia i cierpliwość przy nalewaniu. Czekając aż się zetnie kroimy szczypiorek. Przekładamy jajka delikatnie łopatką na drugą stronę. Chwilę jeszcze smażymy. Nakładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Gotowe :)







