ßßß

Przygotowanie:Mięso dokładnie umyć , osuszyć , oczyścić z błonek. Każdą pierś przeciąć na pół wzdłuż , oprószyć z każdej strony przyprawami.Dno miski do marynowania posmarować majonezem , ułożyć dwa kawałki piersi które również posmarować , czynność powtórzyć. Mięso odstawić na min 3-4 h. pod przykryciem do lodówki ( najlepiej na całą noc)Na patelni rozgrzać olej. Maczać kotlety w roztrzepanych jajach a następnie w bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stron.SmacznegoPost navigation← Leczo do słoików w mojej rodzinie robi się od lat jest świetnym sposobem na zagospodarowanie przerośniętych warzyw z ogródka. Otwierając słoik wystarczy dosmażyć kiełkasy , ugotować ryżu czy zjeść na ciepło z samym pieczywem doprawiając je po swojemu , zamknięte w słoikach jest bardzo łagodne.Syta i rozgrzewająca w chłodniejsze dnia a podana na zimno może zastąpić chłodnik. Nie pogardzą nią także wegetarianie. →