26 września 2014Ziołowe pałki z ziemniakami na parzeSkładniki:(Na 2-4 porcję)Kurczak:4 pałki z kurczaka1 łyżka ziół prowansalskich1 łyżeczka tymianku i bazylii1 łyżka słodkiej paprykisól czosnkowa,pieprzZiemniaki:6 średniej wielkości ziemniaków1 łyżka przyprawy kebabsól,pieprz1/2 puszki kukurydzyPrzygotowanie:Kurczaka myjemy,osuszamy.Mięso oprószamy obficie z obu stron przyprawami,odstawiamy.W tym czasie ziemniaki obieramy ,myjemy,kroimy w ćwiartki,mieszamy z przyprawami.Na dolne półce parowaru kładziemy ziemniaki a na górnej mięso.(Możemy użyć garnka do gotowania na parze)Gotujemy ok 30 min.Chwilkę przed podaniem ziemniaki mieszamy z odsączoną kukurydzą by stała się ciepła.SmacznegoPost navigation← Nawet powiedziała bym że wegańskie,nie zawierają żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Są chrupiące,wypełnione bo brzegi aromatycznym farszem. Smakują także podane na zimno z ulubionym sosem do maczania. Jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole.Mięso dla wielbicieli ostrych smaków. →