ßßß
Kiedyś obiecałam Wam, że przetestuję jak smakują naleśniki amerykańskie z bekonem i syropem klonowym. Sam tłuszcz, cukier i góra kalorii czyli smakują genialnie. I nie dziwię się, że Amerykanie mają problemy z otyłością, jeśli każdy poranek zaczynają takim śniadaniem. Ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić.Składnikijajko, 1 sztukasól, szczyptamaślanka, 1 i 1/4 szklankioliwa, 1/4 szklankimąka pszenna, 1 i 1/4 szklankicukier puder, 1/4 szklankiproszek do pieczenia lub soda, 1 i 1/2 łyżeczkibekon, kilka cienkich plastrówsyrop klonowy do polaniaSposób przygotowaniaBiałko oddzielić od żółtka. Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli.Żółtko, maślankę i oliwę połączyć.Dodać mąkę, cukier i proszek. Dokładnie zmiksować.Na koniec bardzo delikatnie wymieszać z ubitymi białkami.Smażyć z obu stron na złoty kolor na suchej patelni na słabym ogniu.W międzyczasie zarumienić bekon również na suchej patelni.Pancakes podawać ułożone piętrowo po 3 sztuki z plastrami smażonego bekonu i polane syropem klonowym.voltaren online