Wykonanie
Od bardzo dawna miałam ochotę na amerykańskie naleśniki. Sobotni poranek okazał się idealnym czasem do ich przygotowania. Pancaksy są bardzo puszyste i delikatne w smaku. Co istotne są też bardzo sycące, idealne na śniadanie, dla całej rodziny.Dzięki połączeniu z
syropem klonowym zyskują intensywny słodki smak.Jest też wiele innych możliwości podania tych puszystych naleśników np. z
owocami. Już nie
mogę doczekać się lata i świeżych
malin czy
truskawek.
Składniki :1 ¼ szklanki
mąki pszennej¼ szklanki
cukru pudru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody1 ¼ szklanki
maślanki¼ szklanki
oliwy1
jajkoszczypta
soliolej do smażenia
syrop klonowy lub inny, taki jaki lubimy najbardziejWszystkie składniki mieszać ze sobą w misce i miksować na gładką masę. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością
oleju, smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron.
SMACZNEGO!