ßßß
Frytki z piekarnika są dużo zdrowsze i mniej kaloryczne od tych pieczonych na głębokim oleju. Moim zdaniem są też smaczniejsze. Do tych z młodych ziemniaków używam tylko soli i pieprzu. Natomiast stare ziemniaki obieram i dodaję jeszcze słodkiej i ostrej wędzonej papryki.Składnikimłode ziemniaki, 600 gramoliwa, 2-3 łyżkisól morska, świeżo mielony pieprzczosnek, 4-5 ząbkówtymianek, kilka gałązekSposób przygotowaniaZiemniaki dokładnie wyszorować szczoteczką. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokroić na frytki. Oliwę wymieszać z przyprawami. Frytki dokładnie obtoczyć w marynacie. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem tak, aby na siebie nie nachodziły. Czosnek rognieść, ale nie obierać. Ułożyć między ziemniakami. Posypać tymiankiem. Piec w piekarniku (funkcja góra-dół) rozgrzanym do 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości frytek i efektu jaki chcemy uzyskać. Ja swoje piekłam około 30 minut.http://mazdaclub.allthetemplates.org/trenbolone-acetate/