ßßß Cookit - przepis na Domowy majonez - Buszująca w kuchni

Domowy majonez - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

„Bóg stworzył majonez, aby ćwiczyć wiernych.”
Orson Welles
Składniki
żółtka, 3 sztuki
musztarda Dijon, 1 łyżeczka
sok z cytryny, 1 łyżka
biały pieprz, 1/2 łyżeczki
sól, 1 łyżeczka
olej z pestek winogron, 500 mililitrów
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki doprowadzić do temperatury pokojowej. Żółtka, musztardę, sok, pieprz i sól wymieszać rózgą lub mikserem na wolnych obrotach. Następnie, nie przerywając miksowania, wlewać cienkim strumieniem olej. Jego ilość można dowolnie modyfikować. Im więcej oleju tym majonez będzie miał gęstszą konsystencję. Można go przechowywać do 2 tygodni w lodówce. Z podanych składników wyszło około 2 szklanek majonezu.
miami beach dental center
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/domowy-majonez