Wykonanie

Kilka dni temu w Lidlu ( UK ) kupiłam
mięso z
raka ( z ogona zdaje się ), pierwszą myślą było zapakować to do kanapki z
sałatą i
majonezem ( pysznie prawda? ), ale w ostateczności zrobiłam pożywną i bardzo smaczną
sałatkę, którą następnie zabrałam do pracy :) Przygotowanie jej zajmie Wam mniej niż 15 minut;)Dodałam duży
kuskus, który uwielbiam ale świetnie sprawdzi się także
makaron orzo :)
Mięso z
raka z powodzeniem możecie zastąpić
gotowanymi krewetkami :)Polecam Wam tą
sałatkę - jest na prawdę pyszna :)Jak widzicie nawet syn chciał spróbować :)

Składniki : ( jedna porcja na lunch )* 70 g dużego
kuskusu lub
makaronu orzo,* 120
mięsa z
raka, ugotowanego,* 1/2 małej
czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę,* 50 g
awokado( 1/4 dużego) , pokrojonego w kostkę,* 1 łyżka posiekanego
koperku,* 1 łyżka
majonezu,* 1 łyżeczka
musztardy francuskiej,*
sól,
pieprz,

Przygotowanie :
Kuskus /
makaron ugotuj wg. zaleceń producenta, odcedź i ostudź.W misce zmieszaj pozostałe składniki, dodaj
kuskus /
makaron, przypraw do smaku
solą i
pieprzem.Gotowe :)