ßßß
Kilka dni temu w Lidlu ( UK ) kupiłam mięso z raka ( z ogona zdaje się ), pierwszą myślą było zapakować to do kanapki z sałatą i majonezem ( pysznie prawda? ), ale w ostateczności zrobiłam pożywną i bardzo smaczną sałatkę, którą następnie zabrałam do pracy :) Przygotowanie jej zajmie Wam mniej niż 15 minut;)Dodałam duży kuskus, który uwielbiam ale świetnie sprawdzi się także makaron orzo :)Mięso z raka z powodzeniem możecie zastąpić gotowanymi krewetkami :)Polecam Wam tą sałatkę - jest na prawdę pyszna :)Jak widzicie nawet syn chciał spróbować :)
Składniki : ( jedna porcja na lunch )* 70 g dużego kuskusu lub makaronu orzo,* 120 mięsa z raka, ugotowanego,* 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę,* 50 g awokado( 1/4 dużego) , pokrojonego w kostkę,* 1 łyżka posiekanego koperku,* 1 łyżka majonezu,* 1 łyżeczka musztardy francuskiej,* sól, pieprz,
Przygotowanie :Kuskus / makaron ugotuj wg. zaleceń producenta, odcedź i ostudź.W misce zmieszaj pozostałe składniki, dodaj kuskus / makaron, przypraw do smaku solą i pieprzem.Gotowe :)