ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane awokado.

Jajka faszerowane awokado.

nazwa

Wykonanie

Wielkanoc tuż tuż i w związku z tym nowy przepis na faszerowane jajka.
Na blogu są już przepisy na takie z wędzonym łososiem czy całkiem klasyczne z pieczarkami tym razem z awokado i chrzanem - pyszne połączenie.
Są bardzo szybkie w przygotowaniu - dosłownie kilka minut.
Niestety awokado ma to do siebie, że zmienia kolor na niezbyt apetyczny :( dlatego radzę zjeść je w dniu przygotowania :)
Składniki :
* 6 jajek ugotowanych na twardo,
* 1 awokado ( około 140 g ), bez skóry i pestki,
* 1 łyżka chrzanu ( jeśli lubisz pikantne możesz dać więej do smaku),
* 1 łyżka majonezu,
* łyżka posiekanego koperku,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na połówki, wyjmij żółtka do miski.
Do żółtek dodaj awokado, chrzan, majonez, koper oraz szczyptę soli i pieprzu.
Wszystko rozgnieć na gładką masę.
Nadzienie nakładaj do "dziurek" po żółtkach z lekka górką.
Źródło:http://www.jusiagotuje.pl/2015/03/jajka-faszerowane-awokado.html