Wykonanie
Wielkanoc tuż tuż i w związku z tym nowy przepis na faszerowane
jajka.Na blogu są już przepisy na takie z
wędzonym łososiem czy całkiem klasyczne z
pieczarkami tym razem z
awokado i
chrzanem - pyszne połączenie.Są bardzo szybkie w przygotowaniu - dosłownie kilka minut.Niestety
awokado ma to do siebie, że zmienia kolor na niezbyt apetyczny :( dlatego radzę zjeść je w dniu przygotowania :)
Składniki :* 6
jajek ugotowanych na twardo,* 1
awokado ( około 140 g ), bez skóry i pestki,* 1 łyżka
chrzanu ( jeśli lubisz pikantne możesz dać więej do smaku),* 1 łyżka
majonezu,* łyżka posiekanego
koperku,*
sól,
pieprz,Przygotowanie :
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na połówki, wyjmij
żółtka do miski.Do
żółtek dodaj
awokado,
chrzan,
majonez,
koper oraz szczyptę
soli i
pieprzu.Wszystko rozgnieć na gładką masę.Nadzienie nakładaj do "dziurek" po żółtkach z lekka górką.