ßßß
Wielkanoc tuż tuż i w związku z tym nowy przepis na faszerowane jajka.Na blogu są już przepisy na takie z wędzonym łososiem czy całkiem klasyczne z pieczarkami tym razem z awokado i chrzanem - pyszne połączenie.Są bardzo szybkie w przygotowaniu - dosłownie kilka minut.Niestety awokado ma to do siebie, że zmienia kolor na niezbyt apetyczny :( dlatego radzę zjeść je w dniu przygotowania :)
Składniki :* 6 jajek ugotowanych na twardo,* 1 awokado ( około 140 g ), bez skóry i pestki,* 1 łyżka chrzanu ( jeśli lubisz pikantne możesz dać więej do smaku),* 1 łyżka majonezu,* łyżka posiekanego koperku,* sól, pieprz,Przygotowanie :Jajka obierz ze skorupek, przekrój na połówki, wyjmij żółtka do miski.Do żółtek dodaj awokado, chrzan, majonez, koper oraz szczyptę soli i pieprzu.Wszystko rozgnieć na gładką masę.Nadzienie nakładaj do "dziurek" po żółtkach z lekka górką.