Wykonanie

Ten omlet powstał w
sumie dość przypadkowo...Na kolacje zaplanowałam sobie omlet a podczas zakupów wpadła mi w oczy
wędzona makrela, której nie
jadłam całe
wieki, tak więc
czemu nie spróbować ?Świetna decyzja !Omlet jest pyszny, naprawdę pyszny :)Polecam do wypróbowania.This omelette was made quite accidentally ...For dinner I planned omelette and during my shopping I saw smoked mackerel, which I haven't eaten for centuries, so why not try omelet with mackerel ?Great decision!Omelet is delicious, really delicious :) You have to try.

Składniki :( na 1 porcję )* 2
jajka,* 1/2
cebuli, pokrojonej w kostkę,* 50 g
wędzonej makreli, bez skóry i ości, podzielonej na kawałki,*
sól,
pieprz,* odrobina
masła,Ingredients: (1 serving)* 2 eggs,* 1/2 onion, finelly diced,* 50 g smoked mackerel, skinless and bonesless, cut into pieces,* salt, pepper,* a little bit of butter,

Przygotowanie :Na małej patelni rozgrzej tłuszcz ( możesz to pominąć, jeżeli Twoja patelnia nadaje się do smażenia bez tłuszczu ), dodaj posiekaną
cebulkę i podsmażaj chwilkę aby zmiękła.
Jajka wbij do miseczki, zmieszaj, dopraw
solą i
pieprzem, wylej na patelnię.Na wierzchu ułóż kawałki
wędzonej makreli.Smaż około 2-3 minut na wolnym ogniu, przewróć na drugą stronę i smaż kolejną minutę.Podawaj zaraz po przygotowaniu :)Preparation:In a small skillet heat the butter ( you can skip this if your frying pan is suited for frying without oil ) add chopped onion and fry a minute to
make it soft.
Whisk up eggs into a bowl, mix, season with salt and pepper and
pour into the pan.Place the pieces of smoked mackerel on top.Fry for 2-3 minutes on low heat, flip it over and cook another minute.
Serve immediately after preparation :)