ßßß
Już kiedyś pojawił się przepis na babciną pastę z makreli, ale niestety zdjęcia pozostawiały wiele do życzenia, oraz przepis delikatnie zmodyfikowałem.Pasta jest wyśmienita i smakuje rewelacyjnie. Jeżeli nie macie pod ręką maszynki do mielenia, ale macie za to blender - pasta z makreli również będzie smaczna.
Składniki:- 1 makrela wędzona- 2 jajka- 1/4 dużej cebuli- łyżka masła- szczypiorek do posypania- sól, pieprz
Przygotowanie:1. Jajka gotujemy na twardo.2. Makrelę obieramy ze skórki i oddzielamy od ości.3. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, tj. makrela, 1/4 cebuli, 2 ugotowane i ostudzone jajka i do wszystkiego dodajemy trochę masła4. Zmielone składniki dokładnie mieszamy.5. Dodajemy sól, pieprz.6. Polecam na trochę pastę odstawić do lodówki, a następnie smarować nią chleb. Do smaku można posypać szczypiorkiem.S M A C Z N E G O ! ! !