Wykonanie

Jeśli zaglądacie na mój instagram ( @jusia_gotuje ) wcześniej wiecie co pojawi się na blogu :)Dziś jedna z sałatek obiadowych, którą przygotowałam w ostatnim czasie.
Kasza bulgur - mało znana lecz ponoć najzdrowsza z
kasz. Bogata w błonnik, witaminy i minerały. Idealna dla cukrzyków i osób na diecie ze względu na niski indeks glikemiczny i małą zawartość
cukru. Połączona z warzywami strączkowymi ( jak tutaj ) bogatymi w
białko utworzy pełnowartościowy posiłek.If you follow my instagram (@ jusia_gotuje) already know what will appear on the blog :)
Today, one of the dinner salads that I prepared recently.Bulgur wheat - a little-known but apparently the healthiest of groats. Rich in fiber, vitamins and minerals. Ideal for diabetics and those on a diet because of the low glycemic index and low sugar content. Combined with vegetables legumes (like here) rich in protein create a balanced meal.

Składniki :* 150 g
kaszy bulgur,* 1/2
awokado, pokrojone w kostkę,* 1/2
czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę,* 1/2
cebuli, drobno posiekanej,* 130 g
czerwonej fasoli z puszki, odsączonej,* 70 g
ciecierzycy z puszki, odsączonej,* 2 łyżki
natki pietruszki,* 1 łyżka
soku z cytryny,*
sól,
pieprz,Ingredients:* 150 g bulgur wheat,* 1/2
avocado, diced,* 1/2 red bell pepper, diced,* 1/2 onion, finely chopped,* 130 g canned red beans, drained,* 70 g canned chickpeas, drained,* 2 tbsp fresh parsley,* 1 tbsp lemon juice* salt, pepper,

Przygotowanie :
Kaszę bulgur ugotuj wg zaleceń producenta, odcedź i ostudź.W dużej misce zmieszaj
kaszę z pozostałymi składnikami.Wymieszaj dokładnie i przypraw do smaku
solą i
pieprzem.Preparation:Cook bulgur according to the manufacturer's instructions, drain and cool.In a large bowl mix bulgur with other ingredients.Mix well and seasoning to taste with salt and pepper.