Wykonanie
Dzisiaj polecam bardzo prostą pastę do
chleba przygotowaną na bazie
awokado. Taka pasta jest nie tylko zdrowa- dzięki
awokado- ale też niezwykle smaczna. Trzeba tylko pamiętać, aby ją dobrze przyprawić, gdyż
awokado może okazać się zbyt mdłe. Pokusiłam się o kolejną propozycję pasty z
awokado ponieważ przeglądając statystyki zauważyłam, że pasty a w szczególności właśnie z
awokado cieszą się ogromną popularnością na moim blogu. Najwięcej osób chwali tę past ę , następna jest ta a ta najbardziej znana jest ostatnia:)
Składniki:1 dojrzałe
awokadopuszka
szprotek w
oleju1 mała
cebula, może być czerwona
sól,
pieprz1 łyżka z
soku z cytrynyposiekana
natka pietruszkiAwokado obrać i wrzucić do miski.
Szprotki odsączyć z
oleju, dodać do
awokado.
Cebulę pokroić i również wsypać do miski. Dodać
sok z cytryny,
sól,
pieprz i całość zmiksować. Dodać posiekaną
natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.Smacznego:)