Wykonanie
Jeżeli jeszcze nie upiekliście pierniczków ten przepis jest dla Was.
Ciasteczka wychodzą miękkie i chrupiące! Od razu są gotowe do jedzenia czy dekorowania a w dodatku są bardzo bardzo pyszne !!!Ciasto zagniata się bardzo łatwo i jeszcze łatwiej wałkuje.Mi z podanych proporcji wyszło ponad 80 sztuk różnej wielkości a wszystko ( poza sprzątaniem ;) zajęło mi około 40 minut.Ja w swoich zrobiłam dziurki żeby powiesić je na choince.Cudnie :DIf you didnt bake your own gingerbreads yet this recipe is for you.Cookies are soft and crunchy! Instantly ready to eat or decorating and are
very very yummy!The dough is kneaded
very easily and even easier to roll.From my proportions I made
more than 80 pieces of various sizes and all (except for cleaning;) took me about 40 minutes.In my gingerbreads I've done holes to hang them on the Christmas tree. Cool :D

Składniki :* 2.5 szklanki
maki,* 1/2 szklanki
cukru pudru,* 1 łyżeczka
sody oczyszczonej,* 5 łyżeczek
przyprawy do piernika,* 1
jajko,* 5 łyżek miękkiego
masła,* 1/4 szklanki
miodu,Ingredients:* 2.5 cups
flour,* 1/2 cup icing sugar,* 1 tsp baking
soda* 5 tsp
porzyprawy to gingerbread,* 1 egg,* 5 tbsp soft butter,* 1/4 cup honey

Przygotowanie :Na stolnice / blat przesiej
mąkę,
cukier,
sodę oczyszczoną i
przyprawę do piernika zmieszaj.Dodaj
jajko,
masło,
miód i zagnieć na gładkie ciasto.Podsypując
mąką rozwałkuj na grubość 3-5 mm.Wykrawaj
ciasteczka i układaj na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.Piecz w piekarniku na środkowej półce 10 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudź i jedz albo zamknij w szczelnym pojemniku ;)Preparation:On the cutting board / table sift the
flour, sugar, baking
soda, gingerbread spice and mix.Add egg, butter, honey and knead to a smooth dough.Dusting
flour, roll to 3-5 mm thick.Cut off your cookies and put them on greased or paper lined baking
tray.Bake in the oven on the middle shelf for 10 minutes at 180 degrees.Cool down and eat or close in an airtight container;)
