ßßß
Składniki :* 2.5 szklanki maki,* 1/2 szklanki cukru pudru,* 1 łyżeczka sody oczyszczonej,* 5 łyżeczek przyprawy do piernika,* 1 jajko,* 5 łyżek miękkiego masła,* 1/4 szklanki miodu,Ingredients:* 2.5 cups flour,* 1/2 cup icing sugar,* 1 tsp baking soda* 5 tsp porzyprawy to gingerbread,* 1 egg,* 5 tbsp soft butter,* 1/4 cup honey
Przygotowanie :Na stolnice / blat przesiej mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i przyprawę do piernika zmieszaj.Dodaj jajko, masło, miód i zagnieć na gładkie ciasto.Podsypując mąką rozwałkuj na grubość 3-5 mm.Wykrawaj ciasteczka i układaj na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.Piecz w piekarniku na środkowej półce 10 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudź i jedz albo zamknij w szczelnym pojemniku ;)Preparation:On the cutting board / table sift the flour, sugar, baking soda, gingerbread spice and mix.Add egg, butter, honey and knead to a smooth dough.Dusting flour, roll to 3-5 mm thick.Cut off your cookies and put them on greased or paper lined baking tray.Bake in the oven on the middle shelf for 10 minutes at 180 degrees.Cool down and eat or close in an airtight container;)