Wykonanie

Piątek z
rybą IX.Nie wiem jak to się stało, że w piątek zapomniałam o piątku... Tak więc piątkowy przepis jest w sobotę !Dziś tak troszkę ostrzej... z
chili.U mnie razem z pieczonymi
ziemniakami i
sałatką z
pomidora i
ogórka :)Składniki :* 2
filety z dorsza ( około 350g ),*
sól,
pieprz,* 1 łyżeczka
soku z cytryny,* 2 ząbki
czosnku,* 1/2
papryczki chili,* 1 łyżka
oliwy z oliwek,Przygotowanie :
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym.Delikatnie przypraw
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.Rozgrzej łyżkę
oliwy, dodaj pokrojony w plasterki
czosnek i
chili, podsmaż przez chwilę.Do naczynia żaroodpornego włóż
rybę, polej
oliwą z
czosnkiem i
chili, dodaj drugi ząbek
czosnku przekrojony na połowę.Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 20 -30 ( w zależności od grubości filetów ).
