Wykonanie

Piątek z
rybą IX.
Nie wiem jak to się stało, że w piątek zapomniałam o piątku... Tak więc piątkowy przepis jest w sobotę !
Dziś tak troszkę ostrzej... z
chili.
U mnie razem z pieczonymi
ziemniakami i
sałatką z
pomidora i
ogórka :)
Składniki :
* 2
filety z dorsza ( około 350g ),
*
sól,
pieprz,
* 1 łyżeczka
soku z cytryny,
* 2 ząbki
czosnku,
* 1/2
papryczki chili,
* 1 łyżka
oliwy z oliwek,
Przygotowanie :
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym.
Delikatnie przypraw
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.
Rozgrzej łyżkę
oliwy, dodaj pokrojony w plasterki
czosnek i
chili, podsmaż przez chwilę.
Do naczynia żaroodpornego włóż
rybę, polej
oliwą z
czosnkiem i
chili, dodaj drugi ząbek
czosnku przekrojony na połowę.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 20 -30 ( w zależności od grubości filetów ).
