Wykonanie

Niedawno byłem na dorszach. Złowiłem kilka sztuk i z części zrobiłem
rybę w occie, która również pojawi się na blogu, a część zamroziłem.Dziś naszła mnie ochota na pieczonego
dorsza . Bardzo smaczny i zdrowy obiad przygotowany w 25 minut.

Składniki :-
filety z dorsza-
cytryna-
pietruszka zielona-
oliwa z oliwek-
czosnek-
sól,
pieprz
Przygotowanie :1.
Rybę myjemy i przyprawiamy
pieprzem i
solą.2. Na kawałek sreberka układamy 1 filet, smarujemy go
oliwą z oliwek.3. Kładziemy na całość kilka ząbków
czosnku,
cytrynę oraz
pietruszkę zieloną.4. Sreberko dokładnie zawijamy, aby nam nic ze środka nie wyciekło.5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy do nagrzanego naszą przygotowaną
rybę i pieczemy ok. 25 minut.6. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy sreberko i usuwamy jego nadmiar, chyba, że uda wam się całkowicie pozbyć (skóra się przykleja).S M A C Z N E G O ! ! !