ßßß
Składniki na jedną rybę:dorada o wadze 400 g2 małe ząbki czosnkupietruszkasól i pieprz do smaku2 lyżki oliwy z oliwek100 ml białego winaPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Najpierw musimy wypatroszyć rybę. Opłukujemy rybę pod bieżącą wodą.Siekamy pietruszkę na drobno. Odkładamy łyżkę pietruszki.Wypełnieniamy brzuch ryby czosnkiem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Wypełnieniamy brzuch ryby czosnkiem i pietruszką.
Posypujemy resztą pietruszki.
Kładziemy papier do pieczenia na blasze. Następnie kładziemy naszą rybę na papierze do pieczenia i p olewamy rybę białym winem oraz odrobiną oliwy z oliwek.
Zamykamy doradę w papierze do pieczenia
i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.
Po upieczeniu usuwamy rybę z pieca, niech odpocznie przez chwilę.Poddajemy natychmiast.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)